За ВТБ „Белмекен“

Високопланинската туристическа база „Белмекен“ е разположена в подножието на връх Белмекен. Наши редовни гости по време на върха на спортните им кариери са били Бьорн Дели (осемкратен олимпийски шампион по ски-бягане, Норвегия) и Оле Ейнер Бьорндален (осемкратен олимпийски шампион по биатлон, Норвегия), Юлия Чепалова (олимпийска шампионка по ски-бягане, Русия), Екатерина Дафовска (олимпийска шампионка по биатлон от Зимните Олимпийски игри в Нагано през 1998), Ирина Никулчина (бронзов медалист по биатлон от Зимните Олимпийски игри в Солт Лейк Сити през 2002) и още плеяда от олимпийски и световни шампиони. На практика всички звезди на родния спорт ежегодно посещават Белмекен преди отговорни състезания.
През топлите сезони (пролет, лято, есен) може да провеждате походи по великолепното високопланинско плато, заобиколено от кристални езера и високи върхове; можете да кросирате, да карате mountain bike, ролери или просто да се разхождате сред невероятните природни дадености. През зимата ще имате на разположение най-добрите снежни условия. Разполагаме с влек и писта, които предлагат отлични възможности за начинаещи скиори. Поддържаме ски-писта за бягане, която е единствената на разположение през целия сезон. Предлагаме каране и разходка с моторни шейни. Можете да изпробвате и точния си мерник с оръжието, което използват биатлонистите. Има и прекрасни възможности за свободно каране на сноуборд и ски по неутъпкан сняг.
Базата разполага с места за настаняване, модерен ресторант, камина, отлична кухня, фитнес, сауна, руска баня, интернет кафе, конферентни зали. Мястото е удобно за тийм-билдинг, семинари, конференции, спортни прояви, семинари за здравословен начин на живот и е безценно за бягство от напрегнатото градско ежедневие.